Ontdek de fascinerende wereld van wijn met de exclusieve wijncursus georganiseerd door Wijnen van Egbert in samenwerking met Bureau Vino uit Meppel. Deze unieke cursus, onder leiding van de ervaren vinoloog Karel de Boer, wordt exclusief op Ameland georganiseerd in de maanden februari en maart 2024!
SDEN-niveau 2 (wijnoorkonde) en SDEN-niveau 3 (wijnbrevet)
Graag willen wij deze unieke cursus op Ameland aanbieden, een onmisbare wijnkennis op tweetal niveau; SDEN-niveau 2 (wijnoorkonde) en SDEN-niveau 3 (wijnbrevet). De dinsdagen in februari en maart zullen de cursusdagen worden.
Laat je zintuigen ontwaken terwijl je verschillende wijnen verkent en de diepte van smaken en aroma's ontdekt. Karel, met zijn uitgebreide kennis en passie voor wijn, zal je begeleiden door een boeiend programma dat is afgestemd op de specifieke behoeften van horeca-professionals en liefhebber.
SDEN 2 met uitbreiding wijn-spijs/gastheerschap
5 sessies van ± 2,5 uur - max. 13 deelnemers
• Sessie 1: kennismaking, wijnbouw, vinificatie, proefnotitie maken
• Sessie 2: Frankrijk; druiven, belangrijkste gebieden, vergelijkende proeverij
• Sessie 3: Rest Europa, belangrijke landen/gebieden en hun eigenschappen. Vergelijkende proeverij
• Sessie 4: Landen buiten Europa; belangrijkste gebieden en hun eigenschappen, vergelijkende proeverij
• Sessie 5: theorie wijn en spijs met kleine hapjes en proeverij. Examentraining
Uitbreiding: Wijn spijs diner; 4 of 5 gangen met 2 wijnen per gang. Ondertussen uitleg gastheerschap Egbert en Karel.
Deze uitbreiding zou op de dag zelf kunnen als sessie 5. In de ochtend/begin middag les of een avond diner**
Kosten voor deze cursus zijn € 390,- p.p.*
SDEN 3 met uitbreiding wijn-spijs/gastheerschap
9 sessies van ± 2,5 uur - max. 13 deelnemers Een cursus waarvoor je zeker niveau 2 moet beheersen. Verdieping in de gebieden; vergelijkend proeven op kwaliteit. Verbreding: minder bekende gebieden en hun wijnen. Theoretisch is het best veel, dus om het examen te kunnen halen moet er serieus gestudeerd worden. De kosten zijn € 585,- p.p.
* Reiskosten (auto/boot/parkeren) Karel zijn nog niet meegenomen.
** wanneer er gekozen wordt voor afsluitend diner in de avond dan komen er nog hotelkosten bij voor Karel
Cursusdagen SDEN 3
Dinsdag 13 febr.
starten met SDEN 3
Sessie 1 ochtend
Sessie 2 middag
Dinsdag 5 mrt
SDEN 3 sessie 3 ochtend
Dinsdag 12 mrt
SDEN 3 sessie 4 ochtend
Woensdag 20 mrt
SDEN 3 sessie 5 ochtend
Dinsdag 2 april
SDEN 3 sessie 6 ochtend
SDEN 3 sessie 7 middag
Dinsdag 9 april
SDEN 3 sessie 8 ochtend
SDEN 3 sessie 9 middag
Cursusdagen SDEN 2
Dinsdag 27 febr.
Starten met SDEN 2
Sessie 1 ochtend
Sessie 2 middag
Dinsdag 5 mrt
SDEN 2 sessie 3 middag
Dinsdag 12 mrt
SDEN 2 sessie 4 middag
Woensdag 20 mrt
SDEN 2 sessie 5 middag
* SDEN 2 uitbreiding diner
GEEF JE Z.S.M. OP WANT VOL=VOL!!
Wat deze cursus extra bijzonder maakt, is dat niet alleen horeca-medewerkers, maar ook particulieren van harte welkom zijn om deel te nemen. Dus, of je nu werkt in de horeca of gewoon een liefhebber bent van goede wijn, deze cursus op Ameland belooft een gezellige en educatieve ervaring. Verrijk je kennis, deel in de passie voor wijn en geniet van een unieke kans om je smaakpapillen te verwennen op dit schilderachtige eiland. Proost op een onvergetelijke reis door de wereld van wijn!